ABD İstihbaratı Açıkladı: Rusya, Kuzey Kore'den Silah Satın Alınıyor!
ABD İstihbaratı Açıkladı: Rusya, Kuzey Kore'den Silah Satın Alınıyor!

Din Öğretimi Nedir?

1 min read

Konumuz insan olduğundan, insan için olan bir bütünden, dinden de bahsetmek gerekmektedir. Burada sadece din kelimesinin ne anlama geldiğinden, kullanım yerlerinden ve insan için olan öneminden bahsedilecektir. Din eğitimine ise ileride daha geniş bir şekilde yer verilecektir.

Din kelimesi sözlükte; hizmet etmek, hâkim, yargılama gibi anlamlara gelmektedir. Terim olarak ise; insanın tecrübesinde gizlice yaşayan bir hakikat olarak tanımlanabilir.28 Ayrıca insan ile ilgili olan her faaliyette din, bir eğitim ve ahlak bütünü olarak karşımıza çıkmaktadır.

“Din, insanın varoluş mücadelesinde bir güç ve araçtır. İnsanın, nasıl kendisini kardan ve yağmurdan koruyabilmek için bir çatıya ihtiyacı varsa insani değerlerin erozyonuna ve ahlaki yozlaşmaya engel olabilmek için de bir dine ve o dini doğru şekilde öğretecek din öğretimine de ihtiyacı ve hakkı vardır.” Gerçekten de din insanoğlunun hayatında önemli bir etkiye sahiptir. Din, insanoğlunun yaşamı boyunca düzenli bir hayat yaşamasının nedenidir.

Arzu Doğan

SAMER

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe