Mastürbasyon Bağımlılığından Kurtulmak – Mastürbasyon Alışkanlığından Nasıl Kurtulunur?

1 min read

Mastürbasyon alışkanlığından tamamen kurtulmak biraz zordur. Korunma çarelerine başvurulursa daha iyi olur. Şehvet hislerini kontrol altına almak bir çözüm olabilir. Bunun için bazı tedbirler alınmalıdır. İlk başta bu alışkanlıktan kurtulmak ve tamamen bırakılması pek kolay değildir. İnsan bırakmayınca daha da morali bozulur ve psikolojik olarak yıkılır. Her masturbasyon sonucunda büyük bir pişmanlığa düşerek depresyona girer. Bu nedenle tamamen bırakmak yerine bir düzene sokmak en iyisidir.

Bunun için yapılacak çalışmalar şunlardır.
1- Masturbasyonun bir boşalma ihtiyacı olduğunu bilmek masturbasyon düzene almak yönünden faydalı olur.
2- Kişide şehvet uyandırıcı her türlü nesneden kaçınmak lazımdır. Günümüzde gazete, televizyon, internet, sinema gibi medyanın olumsuz hatta ahlakı dejenere edici yayınlarından uzak kalmalı.
3- Devamlı masturbasyon şehveti daha çok uyandıracağı için ve bağımlılık yapacağı için bu tuzağa düşmemeli.
4- Enerji harcamasını başka yönlere kaydırmalı. Sportif faaliyetler, kitap okumalar, sosyal aktivitelere katılmak masturbasyonu unutturur. Masturbasyona harcayacağı enerjisi kalmaz.
5- Kötü arkadaş ve çevreden uzak kalmak.
6- Yalnızlıktan kurtulmak, iyi bir dost ve arkadaş, sosyal faaliyetler kişiyi olumlu düşünmeye sevk eder.
7- Her şeyin başı iradedir. İradeyi kuvvetlendirecek çalışmalar yapılması fayda verir. İrade aynı zamanda kişiye kendine güven verir. Her türlü olumsuzluktan kurtulma yolunu size gösterir.
8- Bu problemi kendi başına çözmeye gücü yetmeyecekse psikolojik yardım almaktan çekinilmeyin. Doktora gitmeye utanmayın ve korkmayın. Doktorların vazifesi sizi tedavi etmektir. Öncelikle bu derdinizi bir hastalık olarak kabul edin ve doktorun size yardımcı olacağına emin olun. Doktorunuza güvenin. Doktorlar her gün sizin gibi hastaların onlarcasını görüyor ve yardımcı oluyorlardır.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe