Rupert Brooke kimdir? Rupert Brooke hayatı ve biyografisi!

1 min read

Brooke, Neo-Romantik şiirleri ve Birinci Dünya Savaşı’ndaki erken ölümü ile ün ve ideal imajına katkıda bulunan bir İngiliz şairiydi.

Rupert Brooke 3 Ağustos 1887’de doğdu. Babası Rugby Okulu’nda bir ev hanımıydı. ‘Bloomsbury Grubu’ndaki birçoğu ile arkadaş olduğu Cambridge Üniversitesi’nden ayrıldıktan sonra, Brooke Almanya’da okudu ve İtalya’ya gitti. 1909’da ‘Eski Zafer, Grantchester’ (1912) adlı şiirinde kutladığı Cambridge yakınlarındaki Grantchester köyüne taşındı. İlk şiir koleksiyonu 1911’de yayınlandı. 1913’te Brooke King, College’ın eski kolej Cambridge üyesi oldu.

Aynı yıl İngiltere’yi terk ederek Kuzey Amerika, Yeni Zelanda ve Pasifik adalarında seyahat etti. Birinci Dünya Savaşı’nın başlamasından kısa bir süre önce eve döndü. Kraliyet Deniz Bölümü’ne alındı ​​ve Ekim 1914’te gerçekleşen felaket Antwerp keşif gezisine katıldı. Şubat 1915’te Çanakkale Boğazı’na yelken açtı. Gemide sivrisinek ısırığından septisemi geliştirdi. 23 Nisan 1915’te Yunan Adası Skyros’tan bir hastane gemisinde öldü ve adadaki bir zeytin bahçesine gömüldü.

Rupert Brooke, ölümünün ardından yayınlanan savaş şiirleri ile savaşın açılış aylarının iyimserliğini yakaladı ve savaşta daha sonra çatışmada yayınlanan şiirle tezat oluşturan bir idealizmi ifade etti.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe