Richard Austen Butler kimdir? Richard Austen Butler hayatı ve biyografisi!

1 min read

Butler, İngiltere’de savaş sonrası ortaöğretim için kalıp oluşturan 1944 Eğitim Yasası’ndan sorumluydu. 1950’lerde Muhafazakar Parti’de kilit bir figürdü.

Her zaman ‘Rab’ olarak bilinen Richard Austen Butler, 9 Aralık 1902’de Hindistan’da doğdu. Cambridge Üniversitesi’nde eğitim gördü ve 1923’te Safran Walden için muhafazakar parlamento üyesi oldu. 1930’larda çok sayıda bakanlık görevinde bulundu. Şubat 1938’de dışişleri dışişleri bakanı oldu ve bu pozisyonda başbakan Neville Chamberlain ve yatıştırma politikasının kararlı bir destekçisiydi.

Ancak 1941’de Butler, Winston Churchill’in savaş zamanı koalisyonunda eğitim kurulu başkanı oldu. Burada, adını yaygın olarak taşıyan Eğitim Yasasını denetledi – İngiltere’de ilk kez ücretsiz orta öğretimi başlatan kanun. Koalisyon hükümeti tarafından kabul edilen savaş sonrası sosyal reformla ilgili tek önemli mevzuat buydu. Muhafazakar Parti’nin 1945’teki yenilgisinden sonra Butler, Clement Attlee hükümetinin sosyal reformunu ve kamu mülkiyeti önlemlerinin çoğunu kabul eden ılımlı politikaları teşvik etmek için partinin araştırma departmanı başkanı olarak pozisyonunu kullandı.

Muhafazakarlar 1951’de iktidara döndüklerinde Butler serginin şansölyesi oldu. Butler, İşçi Partisi’nden miras alınan karma ekonomi ve refah devletinde çalışırken, onları daha geleneksel Muhafazakar hatlar boyunca yeniden şekillendirmekten çekinmiyordu. Sonuç olarak, Labour’un aşamalı vergilendirme politikası revize edildi, refah faydaları daha az evrensel hale getirildi ve 1952’de Butler kısaca dövizin döviz borcunda dalgalanmasını düşündü. 1957-1962 yılları arasında Butler ev sekreteriydi ve 1963-4’te dış sekreter olarak görev yaptı. Ancak, iki kez Muhafazakar parti lideri olamadı, Macmillan (1957) ve Alec Douglas-Home’a ​​(1963) kaybetti. Bunun nedeni kısmen rızaya dayalı Toryizminin bazı parti üyeleri tarafından şüphe ile görülmesiydi, aynı zamanda kendisine sunulan fırsatı yakalamak için nihai hırs ve acımasızlıktan yoksun olmasıydı. Butler 1965’te hayat arkadaşı oldu ve 8 Mart 1982’de öldü.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe