James Callaghan kimdir? James Callaghan hayatı ve biyografisi!

1 min read

Callaghan, Muhafazakarların seçimine ve Labour’un önümüzdeki 18 yıl görevden atılmasına katkıda bulunan ekonomik durgunluk ve endüstriyel militanlığın hakim olduğu 1976’dan 1979’a kadar İngiliz Çalışma başbakanı oldu.

Callaghan, 27 Mart 1912’de Portsmouth’ta doğdu ve 16 yaşındayken İç Gelir için çalışma hayatına başladı. İkinci Dünya Savaşı sırasında Kraliyet Donanması’nda görev yaptı ve 1945’te Cardiff Güney Parlamentosu İşçi Üyesi seçildi. 1964’te Çalışma başbakanı Harold Wilson tarafından serginin şansölyesi olarak seçildi. Bununla birlikte, Hazine’deki etkinliği, İngiliz ihracatını rekabetsiz bırakan pound’u devalüe etmeyi kesin olarak reddetmesi ve ayrıca Wilson tarafından kasıtlı olarak sınırlamak için Wilson tarafından yaratılan yeni bir bakanlık olan George Brown’ın Ekonomik İşler Bakanlığı ile bir güç mücadelesi ile sınırlıydı. hazinenin gücü. Devalüasyon 1967’de kaçınılmaz hale geldiğinde Callaghan ev ofisine taşındı. Burada otoriter ve muhafazakar bir çizgiyi benimsedi. Ayrıca 1969’da eyaletteki mezhep şiddetinden sonra İngiliz birliklerini Kuzey İrlanda’ya yerleştirme kararını aldı.

Callaghan ayrıca Barbara Castle’ın 1969’da bir ücret politikası planına karşı kararlı bir müdahale yaptı; bu, sendikaların sadık müttefiki olarak kimlik bilgilerini güçlendiren, aynı zamanda Labour’un ekonomik stratejisinin 1970’lerde çözülmesine katkıda bulunan bir hamle. 1974-1976’da dış sekreter olarak görev yaptıktan sonra, Callaghan 1976’da Wilson’u başbakan olarak yerine getirdi. 1979’dan sonra Margaret Thatcher’ın parasallığını öngören deflasyonist politikaları ve kamu harcamalarındaki kesintileri benimseyerek İngiltere’nin derinleşen ekonomik durgunluğuna yanıt verdi.

O, ülkenin durumunda bir miktar iyileşme sağlamayı başardı, ancak daha sonra, 1979-1979 ‘hoşnutsuzluk kışında’ hükümeti toplu endüstriyel militanlıktan tamamen itibarsız görmek için 1979 baharına kadar genel bir seçimi ertelemede taktiksel bir hata yaptı. 1979 seçimlerinden kısa süre sonra lider olarak istifa etti ve daha sonra bir hayat arkadaşı oldu. 26 Mart 2005’te öldü.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe