Robert Devereux kimdir? Robert Devereux hayatı ve biyografisi!

1 min read

Devereux, çekiciliği ve Elizabeth I mahkemesinde kraliyet favorisi olarak ünlü bir saray ve askerdi.

Robert Devereux, 10 Kasım 1566’da Essex’in ilk kulağı Walter Devereux ve Lettice Knollys’in oğlu olarak dünyaya geldi. Dokuz yaşındayken babası öldü ve Robert earl unvanını devraldı. Güçlü Lord Burghley’nin bir koğuşu oldu. Essex’in annesi Elizabeth I’in favorisi Leicester Kontu Robert Dudley ile evlendi.

Essex ilk olarak 1586’da Hollanda’daki İspanyollara karşı savaşarak ön plana çıktı ve kendisini kuzeni Sir Philip Sidney’in öldürüldüğü Zutphen’de ayırt etti. Dört yıl sonra Devereux Sidney’in dul eşi ile evlendi. Bu zamana kadar üvey babasını yaşlanan kraliçenin sevgisinde değiştirmişti. Essex ve Elizabeth’in fırtınalı bir ilişkisi vardı ve çok sayıda kavga vardı, ancak cazibesi ona kraliyet randevuları vermeye devam etmesini sağladı.

1589’da, Essex kraliçeye itaatsizlik etti ve İngiliz Armada’ya katıldı – başarısız bir girişim, önceki yıl İspanyol Armada’nın yenilgisinin getirdiği avantajı eve götürmek için başarısız oldu. 1591’de Fransa’daki Navarre Protestanı Henry’ye yardım etmek için gönderilen bir kuvvete komuta etti.

1596’da Essex, Cadiz’i İspanyollardan ele geçiren seferin komutanlığını paylaştığında ulusal bir kahraman oldu. Ertesi yıl, Azores dışındaki İspanyol hazine filosunu durdurma seferine başarısız oldu. 1599’da, kendi isteği üzerine, Essex İrlanda’nın efendisi yardımcısı olarak atandı ve Tyrone’un başındaki isyanı bastırmak için gönderildi. Başarısız bir kampanyadan sonra Essex, Tyrone ile yetkisiz bir ateşkes imzaladı ve daha sonra kraliçeye davranışını açıklamak için İngiltere’ye döndü. Onu ofislerinden mahrum etti ve ev hapsine aldı.

Siyasi ve mali olarak harap olan Essex, Londra halkını hükümete isyan ederek yetiştirmeye çalıştı. Bu başarısızlıkla sonuçlandı. Essex 25 Şubat 1601’de ihanetten yargılandı ve idam edildi.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe