Aziz Edward kimdir? Aziz Edward hayatı ve biyografisi!

1 min read

İngiltere’nin sondan bir önceki Anglo-Sakson kralı Edward, derin dindarlığı nedeniyle ‘İtirafçı’ olarak biliniyordu.

Edward, II. Ethelred’in oğlu “Unready” ve Normandiya’dan I. Richard’ın kızı Emma’dır. Aile, Danimarka’nın 1013’i işgalinden sonra Normandiya’da sürgün edildi, ancak ertesi yıl geri döndü ve Ethelred’in eski haline getirilmesi konusunda görüştü. Ethelred’in 1016’daki ölümünden sonra Danimarkalılar yine İngiltere’nin kontrolünü ele geçirdi. Edward, üvey kardeşi Hardecanute’un Londra mahkemesine döndüğünde 1041’e kadar sürgünde yaşadı. 1042’de kral oldu.

Saltanatının çoğu huzurlu ve müreffeh idi. İskoç ve Galli çatışmalar sadece ara sıra yapıldı ve iç yönetim sağlandı. Mali ve adli sistemler etkili ve ticaret iyiydi. Bununla birlikte, Edward’ın bazı Norman arkadaşlarının mahkemesine girmesi, özellikle de her ikisi de önemli ölçüde güç sahibi olan Mercia ve Wessex’in evlerinde kızgınlık yarattı.

Edward’ın saltanatının ilk 11 yılı boyunca İngiltere’nin gerçek hükümdarı Wessex’in Earl’ü Godwine idi. Edward, Godwine’ın kızı Edith ile 1045’te evlendi, ancak bu, 1049’da iki adam arasında bir ihlali önleyemedi. İki yıl sonra, Mercia Leofric’in desteğiyle Edward, Godwine ve ailesini yasakladı. Ancak, Edward’ın sürekli kayırmacılığı soylularıyla sorunlara neden oldu ve 1052’de Godwine ve oğulları geri döndü. Büyükler onları iç savaşa girmeye hazır değildi ve kralı şart koymaya zorladılar. Godwine toprakları ona iade edildi ve Edward’ın Norman favorilerinin çoğu sürgün edildi.

Godwine 1053’te öldüğünde oğlu Harold devraldı. 1063’te Galler’e boyun eğen ve 1065’te isyancı Northumbrians’la müzakere eden Edward’dan ziyade, ölümünden kısa bir süre önce Edward, uzak bir kuzene William’ın tacını vaat etmiş olsa bile Harold’ı halefi olarak adlandırdı. , Normandiya Dükü. 4 Ocak 1066’da öldü ve Westminster’de inşa ettiği manastırın içine gömüldü.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe