I. Richard kimdir? I. Richard hayatı ve biyografisi!

1 min read

Richard, daha sonra ‘Aslan Kalbi’ olarak bilinen ve üçüncü Haçlı Seferi’ndeki istismarlarıyla ünlü bir İngiltere kralıydı, ancak 10 yıllık saltanatı sırasında İngiltere’de sadece altı ay geçirdi.

Richard, 8 Eylül 1157’de II. Henry ve Aquitaine Eleanor’u Oxford’da doğdu. Önemli bir siyasi ve askeri yeteneğe sahipti. Bununla birlikte, kardeşleri gibi, ailesi ile birlikte savaştı ve 1173’te babalarına karşı büyük isyanlara katıldı. 1183’te kardeşi Henry öldü, Richard varisini tahta bıraktı. II. Henry, Akitanya’yı en küçük oğlu John’a vermek istedi. Richard reddetti ve 1189’da, Fransa II. Philip ile babasına karşı güçlerini birleştirdi ve onu Temmuz 1189’da erken bir ölüme mahkum etti.

Kral olarak Richard’ın başlıca hırsı, Saladin’in 1187’de Kudüs’ü ele geçirmesinin istediği Üçüncü Haçlı Seferi’ne katılmaktı. Bunu finanse etmek için şerifler ve diğer ofisler sattı ve 1190’da Kutsal Topraklar’a gitti. Mayıs ayında, Navarre kralı Berengaria ile evlendiği Kıbrıs’a ulaştı. Richard, Haziran 1191’de Kutsal Topraklar’a geldi ve ertesi ay Acre düştü. Eylül ayında Arsuf’taki zaferi haçlılara Joppa’ya sahip oldu. Yaklaşmasına rağmen, haçlı seferinin ana hedefi olan Kudüs onu kaçırdı. Dahası, Fransız, Alman ve İngiliz birliklerinde şiddetli kavgalar daha fazla sıkıntı yarattı. Bir yıl süren çıkmazdan sonra Richard, Saladin ile ateşkes yaptı ve yolculuğuna başladı.

Kötü hava onu Venedik yakınlarında karaya sürdü ve onu 150.000 marka için fidye veren Alman imparator Henry VI’ya teslim edilmeden önce Avusturya Dük Leopold’u tarafından hapsedildi. Fidye yetiştirme olağanüstü bir başarıydı. Şubat 1194’te Richard serbest bırakıldı. Bir kerede İngiltere’ye döndü ve fidye ödemesinin bağımsızlığından ödün verdiğinden korktuğu için ikinci kez taç giydi. Ancak bir ay sonra Normandiya’ya gitti, asla geri dönmedi. Son beş yılı II. Philip’e karşı aralıklı bir savaşta geçti. Fransa’nın merkezindeki Châlus kalesini kuşatırken 6 Nisan 1199’da ölümcül şekilde yaralandı ve öldü. Richard’ın yıllarca Richard’ın kendisine karşı yaptığı şemayı harcayan küçük kardeşi John tarafından başarılı oldu.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe