W. Heath Robinson kimdir? W. Heath Robinson hayatı ve biyografisi!

1 min read

Robinson, tasvir ettiği karmaşık ve tuhaf icatlar için en iyi bilinen bir İngiliz karikatürist ve çizerdi, bu da isminin dile girmesine neden oldu.

William Heath Robinson 31 Mayıs 1872’de sanatçı ailesinde doğdu. 1887’den itibaren Kraliyet Akademisine geçmeden önce üç yıl Islington Sanat Okulu’nda okudu. Bir manzara ressamı olmak istiyordu, ancak bunun onu desteklemeyeceğini fark ederek, başlangıçta kitap resmine yoğunlaştı. 1899’a gelindiğinde Cervantes’in ‘Don Kişot’ ve bir diğeri de ‘Arap Geceleri’nin bir baskısını resimledi. 1900’de Edgar Allan Poe’nun şiirlerinin bir baskısını resimledi ve 1902’de ilk kitabı ‘Lubin Amca’nın Maceraları’ adlı kitabını ilk kez tam sanatsal lisans alarak yazdı. Ayrıca Rabelais’in yazılarının bir baskısı üzerinde çalıştı ve muazzam bir başarı olan başka bir ‘Bill the Minder’ kitabı yayınladı.

‘The Sketch’ ve ‘The Tatler’ düzenli olarak çalışmalarını yayınladı ve çılgın icatların karikatürleri kısa süre sonra halkın hayal gücünü yakaladı. Esasen, makinenin yaşını ve o yaşta yakalanan bazı insanların öz-önemini karikatürize ediyordu – izleyici ciddiyetle bakarken saçma bir şekilde basit sonuçlar elde eden karmaşık icatlar yarattı. ‘Heath-Robinson ihlali’ terimi 1912 yılında resmi sözlük kullanımına girdi. Bununla birlikte, sanatçı, özellikle bu kategorizasyon halkın zihninde yoğunlaştığından, sadece bir karikatürist olarak güvercin olmaktan memnun değildi – diğer çalışmalarını da ciddiye aldı ve repertuarını daha da genişletmek istedi.

Birinci Dünya Savaşı sırasında Heath Robinson, memurlar ve askerler arasında popüler olduğunu kanıtlayan ve beklenmedik gizli silahlar gösteren hafifçe hicivli karikatürler üretti. Ancak İkinci Dünya Savaşı, güçlerinden üç oğlunu gördü. Karikatürleri, Nazilerin nazik mizahı tarafından tasvir edilemeyecek kadar korkunç olduğunu düşündüğü için düşmanı daha az sıklıkta gösterdi. Eylül 1944’te bir keşif operasyonu için hastaneye gitti ve 13 Eylül’de öldü.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe