Önde gelen bir Quaker hayırsever olan William Tuke, akıl hastalarını tedavi etmek için yeni, daha insancıl yöntemler geliştirdi.
William Tuke 24 Mart 1732’de York’ta lider bir Quaker ailesinde doğdu. Aile çayı ve kahve tüccarlarına erken yaşta girdi. Ticari sorumluluklarının yanı sıra, hayırseverlik arayışına çok zaman ayırabildi.
Bir Quaker, York İltica’nın korkunç ve insanlık dışı koşullarında öldüğünde, Tuke ziyaret etmeye davet edildi ve orada gördükleri tarafından dehşete düştü. 1792 ilkbaharında, Dostlar Topluluğuna (Quaker’ların da bilindiği gibi) deli muamelesinde devrim yapma çağrısında bulundu. 1796’da çılgınlığın bakımı için York Retreat’i açmak için yeterli fon topladı. Bu, İngiltere’de türünün ilk örneğiydi ve akıl hastası için yeni, daha insancıl tedavi yöntemlerine öncülük etti. Bunlar arasında, mahkumların zincirlerinin kaldırılması, hoş bir ortama yerleştirilmesi, iyi yemeklerle ve mesleki görevlerin terapötik kullanımını içeren bir programın benimsenmesi yer alıyordu. Tuke’nin çalışması, Philippe Pinel tarafından Fransa’daki benzer çığır açan çalışmalarla çağdaştı, ancak ikisi birbirinden bağımsız hareket ediyordu.
William Tuke 1822’de öldü. Ailesinin en az dört üyesi de ilgili hayırseverlik çalışmalarını sürdürdü. Oğlu Henry (1755-1814) York Retreat’in kurucularından biriydi. Henry’nin oğlu Samuel (1784 – 1857) çılgınlık durumuna karşı kendi ilgisiyle devam etti. York Retreat’in ‘Retreat’in Tanımı’ adlı 1813’te, terapötik ortamın temeli olarak kabul edilen ‘ahlaki terapi’ ilkeleri hakkında bir rapor içeren bir hesap yazdı. Babasının isteği üzerine yazılan eser, zamanın ‘tımarhanelerinde’ yaygın olarak kullanılan istismarlara odaklandı ve acil reform ihtiyacına yön verdi.
Samuel’in oğlu James Hack Tuke (1819-1896) sırayla York Retreat’in yönetimine yardım etti ve daha sonra İrlanda’ya kıtlık yardımına odaklandı. James’in kardeşi Daniel Hack Tuke (1827 – 1895), 1858’de önemli bir ‘Psikolojik Tıp El Kitabı’ yazdı ve delilik çalışmalarına adanmış önde gelen bir doktor oldu.