Alexander Graham Bell kimdir? Alexander Graham Bell hayatı ve biyografisi!

1 min read

Bell, İskoçya doğumlu Amerikalı bir bilim adamı ve mucitti, en çok telefonun geliştirilmesi konusundaki öncü çalışmaları ile ünlüdür.

Alexander Graham Bell 3 Mart 1847’de Edinburgh’da doğdu ve orada ve Londra’da eğitim gördü. Babası ve büyükbabasının her ikisi de yer değiştirme konusunda otoritelerdi ve 16 yaşındayken Bell, konuşma mekaniğini araştırmaya başladı. 1870’de Bell ailesi ile Kanada’ya göç etti ve ertesi yıl öğretmek için Amerika Birleşik Devletleri’ne taşındı. Orada, sağır-sessiz çocuklara öğretmek için babası tarafından geliştirilen, görünür konuşma adı verilen bir sisteme öncülük etti. 1872’de Bell, sağır öğretmenleri yetiştirmek için Boston’da bir okul kurdu. Okul daha sonra Boston Üniversitesi’nin bir parçası oldu ve burada Bell 1873’te vokal fizyolojisi profesörü olarak atandı. 1882’de ABD vatandaşı oldu.

Bell uzun zamandan beri konuşma iletme fikrinden etkilenmişti ve 1875 yılında elektriği sese dönüştürebilecek basit bir alıcı ortaya çıkmıştı. Diğerleri bir İtalyan-Amerikan Antonio Meucci de dahil olmak üzere aynı çizgide çalışıyordu ve telefonu icat etmek için kimlerin kredilendirilmesi gerektiği konusunda tartışmalar sürüyor. Ancak Bell’e 7 Mart 1876’da telefon için patent verildi ve hızlı bir şekilde gelişti. Bir yıl içinde Connecticut’ta ilk telefon santrali kuruldu ve 1877’de Bell Telefon Şirketi kuruldu, Bell hisselerin üçte birinin sahibi oldu ve onu hızla zengin bir adam yaptı.

1880’de Bell buluşu için Fransız Volta Ödülü’ne layık görüldü ve parayla Washington’da Volta Laboratuvarı’nı kurdu, burada iletişim, tıbbi araştırma ve sağırlara konuşma öğretme teknikleri konusunda Helen Keller ile çalışarak deneylerini sürdürdü. diğerleri arasında. 1885’te Nova Scotia’da arazi satın aldı ve orada, özellikle havacılık alanında deneylere devam ettiği bir yaz evi kurdu.

1888’de Bell, National Geographic Society’nin kurucu üyelerinden biriydi ve 1896’dan 1904’e kadar başkanı olarak görev yaptı ve ayrıca dergisinin kurulmasına yardımcı oldu.

Bell, 2 Ağustos 1922’de Nova Scotia’daki evinde öldü.

3.8/5 - (26 votes)
Haber Oku
Tidings Globe