Anne adaylarının en çok merak ettiği sorular ve yanıtları!

2 mins read

Dr. Op., kadın doğum ve tüp bebek uzmanı. Elçim Bayrak, hamilelik döneminde anne adaylarının en çok merak ettiği ve merak ettiği konular hakkında bilgi veriyor. Özellikle ilk kez hamile olan anne babaların daha sık soru sorup paniklediğini söyleyen Barack, “Hamilelik, her kadının yaşamak istediği harika bir duygu, özellikle sağlıklı bir hamilelik ve sağlıklı bir hamilelik. Bu duygu. Doğumdan sonra tarif edilemez. Hamilelik sırasında. , anne adayı fiziksel ve zihinsel birçok değişim geçirir. Diğer yandan bu değişimlere uyum sağlamaya çalışırken bir yandan da kafasında çeşitli sorulara yanıt aramaktadır. anne adaylarının soruları;

Bebeğimin hareketlerini ne zaman hissedebilirim?

Anne adayı bebeğin ilk hareketlerini kanat çırpma, gürleme, el sallama ve dirsek atma olarak tanımladı. Bebeğin ağırlığına, plasentanın anne karnındaki konumuna ve anne karnındaki yağ tabakasının kalınlığına bağlı olarak cenin hareketi 16-20 gün arasında hissedilebilir. Muhtemelen birkaç hafta içinde. Ancak 22. haftaya kadar bebeğinizin hareketi hissedilmiyorsa, doğumhanenize başvurmanız ve ultrason ile bebeğinizin durumunu değerlendirmeniz gerekecektir.

Ultrason bebeğimi rahatsız eder mi?

Bu, kamuoyunun en çok yanlış anladığı konulardan biridir. Ultrasonografinin bebekler üzerindeki olumsuz etkileri hakkında veri yoktur. Ultrasonlar, insan kulağının duyamayacağı ve anne karnındaki bebeğe müdahale ettiği düşünülmeyen ses dalgalarının yansımaları ile elde edilir ancak doğru frekansta kontrol edilmesi anne ve bebek sağlığı için önemlidir.

Hamilelik sırasında egzersiz yapabilir misiniz? Hangi sporları yapmalıyım?

Hamilelikte egzersiz yapmak çok faydalı olabilir ancak her hamile kadın egzersiz planı yapmadan önce doktoruna danışmalıdır. Genel olarak gebelik öncesinde düzenli egzersiz yapan anne adayları, gebeliklerinin 6. ayına kadar (fiziksel temas sporları hariç) egzersiz yapabilirler. 6 aydan sonra dinlenme ve huzurlu bir yaşam her şeyden önemli olmalıdır. Egzersizin amacı kilo vermek veya kilo alımını önlemek olmamalıdır. Unutulmamalıdır ki bu egzersizler kalıcı değildir ya da anne adayının nefesini kesmesini gerektirecek kadar zorlayıcı değildir. Ancak hayatları boyunca hiç egzersiz yapmamış anneler için hamilelik sırasında egzersiz yapmak sadece tehlikeli olabilir.

Doğum yöntemine nasıl karar vereceğim?

Doğum şekli, anne ve bebeğin özelliklerine göre belirlenir. Bebeğin duruş şekli, kilosu, gebelik haftası, çoğul gebelik, annenin kemik yapısı, genital bölgede uçuk ya da siğil varlığı, annenin hipertansiyon hastası olması ve geçirilmiş miyom operasyonu gibi durumlarda anne adaylı ile birlikte biz hekimler değerlendirme yapıp, anne adayını yönlendirmekteyiz. Tabiki ilk tercihimiz doğal doğum olmaktadır fakat bebeği ve anneyi tehlikeye atacak durumlarda bu kararımızı değiştirebilmekteyiz. Ayrıca planlanan doğum tarihinde bile oluşacak komplikasyonlar doğum şekli hakkında vereceğimiz kararları etkileyebilmektedir.

Doğumdan sonra aldığım kiloları verebilecek miyim?

Dr. Elçim Bayrak, ”Doğum sonrası yaklaşık 4-5 kg kendiliğinden verilir ve vücut 6 ay ile 1 yıl arasında eski haline döner. Emzirme döneminde sütün artması için şekerli gıdalar yerine bol sıvı tüketilmelidir. Doğum öncesi değil, emzirme döneminde alınan kiloların zor verildiği unutulmamalıdır.” dedi.

Rate this post
Haber Oku
Astroloji