Athelstan kimdir? Athelstan hayatı ve biyografisi!

1 min read

Athelstan, İngiltere’nin ilk kralı ve Büyük Alfred’in torunuydu. MS 925 ve 939 yılları arasında hüküm sürdü. Seçkin ve cesur bir asker, krallığın sınırlarını henüz ulaşmadıkları kadar ileriye itti.

MS 927’de York’u Danimarkalılardan aldı ve Konstantin, İskoçya Kralı ve kuzey krallarının teslimini zorladı. Galler krallarının beşi de büyük bir yıllık haraç ödemeyi kabul etti. Ayrıca Cornwall’daki muhalefeti de ortadan kaldırdı. MS 937’de Brunanburh Muharebesi’nde Athelstan, İngiltere’den çekilen bir kuvvete liderlik etti ve Dublin’den Galli ve Danimarkalılar ile ittifak halinde İskoçya kralı tarafından yapılan bir işgali yendi.

Athelstan’a göre, kanun kodları büyük krallığı üzerindeki kraliyet kontrolünü güçlendirdi; para, gümüşün ağırlığını kontrol etmek ve dolandırıcıları cezalandırmak için düzenlendi; alış ve satış büyük ölçüde burhlarla sınırlıydı ve kasaba yaşamını teşvik ediyordu; Midlands ve Danimarkalı kasabalardaki yerleşim alanları bir araya getirildi. Denizaşırı ülkelerde Athelstan, dört kız kardeşinin dördünü batı Avrupa’daki çeşitli yöneticilere evleyerek ittifaklar kurdu.

Ayrıca, desteklerini kazanmak için birçok takipçisine ve kilisesine verdiği sanat eserleri ve dini kalıntılardan oluşan büyük bir koleksiyoncuydu. MS 939’da güçlerinin yüksekliğinde öldü ve Malmesbury Manastırı’na gömüldü. Burası, manastırın ateşli bir destekçisi ve destekçisi olduğu için onun için uygun bir mezar yeriydi.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe