Augustus Pitt Rivers kimdir? Augustus Pitt Rivers hayatı ve biyografisi!

1 min read

Pitt Rivers, modern arkeolojinin gelişiminde oldukça etkili olan bir asker ve arkeologdu.

Augustus Henry Lane Fox, 14 Nisan 1827’de Yorkshire’daki Hope Hall’da zengin bir toprak ailesine doğdu. Büyük amcasından bir mülkü miras aldıktan sonra adını Pitt Rivers olarak değiştirdi. 1845’ten itibaren orduda bir kariyere devam etti ve 1882’de emekli olan Kırım Savaşı’nda savaştı.

1851’den itibaren Pitt Rivers, tüfeklerin tüfeklerle değiştirilmesi üzerine araştırmalarla meşgul oldu ve bu da ateşli silahların geliştirilmesine olan ilgisine yol açtı. 1869’da Acton’da bazı çakmaktaşı aletleri kurtardığı bilinmektedir, bu da onun ilgisini her türlü esere genişletmesine neden olabilir. Dünyanın dört bir yanından çok sayıda etnografik eşya topladı. Tipoloji fikrini geliştirdi – eserlerin zaman içinde gelişimini gösteren kronolojik bir sırayla sınıflandırılması. Pitt Rivers, 1861 gibi kısa bir sürede Londra Etnoloji Derneği’ne katıldı ve 1881-1882’de Antropoloji Enstitüsü başkanı olarak görev yaptı.

Hala orduda hizmet ederken kazılar yapmaya başladı, ancak büyük çapta kazı yapma şansı 1880’de, birçok arkeolojik alan içeren Dorset’teki 27.000 dönümlük Cranborne Chase mülkünü miras aldı. Kazıya titiz bir yaklaşımı vardı ve tüm bulguları – sadece en görkemli değil – belirli bir siteye ve bağlamlarına kaydetmekle ilgilendi. Tüm buluntuların ve genel olarak kazıların konumunun ayrıntılı kayıtlarını tuttu. Kazı çalışmalarının sadece uygun arkeolojik denetim altında ve uygun şekilde eğitilmiş kişilerce yapılması gerektiğini düşünüyordu.

Sir John Lubbock’un 1882 Antik Anıtlar Yasası’nı kabul ettikten sonra, Pitt Rivers’ın ülkenin ilk antik anıt müfettişi olması doğaldı. Lubbock daha sonra Pitt Rivers’ın kızıyla evlenirdi ve kendi başına önemli bir arkeologdu.

Pitt Rivers’ın halk eğitimine de yoğun ilgisi vardı. Araştırması dört ciltli ‘Cranborne Chase Kazıları’ (1887 – 1896) ‘da yayınlandı ve eserleri koleksiyonlarını ve yerel müzelerde bulunan eserlerini sergiledi. Cranborne Chase’ten kazılan malzeme Salisbury ve Güney Wiltshire Müzesi’ne aktarıldı ve etnografik koleksiyonları Oxford’daki Pitt Nehir Müzesi’nin temelini oluşturuyor.

Pitt Rivers 4 Mayıs 1900’de öldü.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe