Caravaggio kimdir? Caravaggio hayatı ve biyografisi!

1 min read

Caravaggio, Barok bir sanatçı ve 17. yüzyılın en büyük İtalyan ressamıydı.

Michelangelo Merisi, 1571 Eylül’ünde Milano yakınlarındaki Caravaggio’da doğdu ve her zaman memleketinin adıyla biliniyordu. 1584’te dört yıl boyunca Milano’da çalışan Simone Peterzano’ya atandı. Caravaggio 1590’ların başında Roma’ya taşındı. Natürmortlarda ve daha sonra ‘Meyve Sepeti Olan Çocuk’ gibi yarım boy figürlerde uzmanlaştı. Erken bir patron, Roma’nın önde gelen sanat uzmanı Cardinal del Monte idi.

Muhtemelen Kardinal aracılığıyla, 1599’da Roma’daki Fransız kilisesinde Contarelli Şapeli’ni St Matthew’un hayatından sahnelerle süslemek için komisyon aldı. Bu resimler ilk kamu çalışmasıydı ve aşırı gerçekçiliği ve dramatik ışık ve gölge kontrastları ile bir sansasyon yarattılar. Daha sonra, birçoğu dini eserler olan bir dizi prestijli komisyon aldı.

Caravaggio, sık sık kavgalara karışan, fırtınalı bir yaşam sürüyor gibi görünüyor. Mayıs 1606’da, bir raket oyunu sırasında rakibi ile kavga etti ve onu bıçakladı. Roma’dan kaçmak, Napoli’ye yerleşmek ve ardından Malta, Sicilya ve güney İtalya’nın çevresine gitmek zorunda kaldı. Bu zamandaki resimlerinin çoğu karanlık ve melankolik, ‘Salome Vaftizci Yahya’nın Başını Aldı’ gibi.

1609’da Caravaggio, Napoli’de bir tavernada meydana gelen bir kavgada ağır yaralandı. 1610’da Roma’da işlediği ancak aynı yılın Temmuz ayında ateşten öldüğü için öldürüldü.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe