Claude Monet kimdir? Claude Monet hayatı ve biyografisi!

1 min read

Monet bir Fransız sanatçı ve Empresyonist ressam grubunun önde gelen bir üyesiydi.

Claude-Oscar Monet Paris’te doğdu, ancak çocukluğunu babasının bir tüccar olduğu Le Havre’da geçirdi. Orada peyzaj ressamı olmaya teşvik eden yerel bir sanatçı Eugène Boudin ile tanıştı.

1859’da Monet, arkadaşlarıyla Camille Pissarro ile yakın arkadaş olduğu Académie Suisse’de okumak için Paris’e gitti. 1860-1862 yılları arasında Monet Cezayir’de askere gitti. Paris’e döndü ve Renoir, Cézanne, Whistler ve Manet gibi dönemin büyük sanatçılarının çoğuyla tanıştı.

1870 yılında Monet, oğlunu doğuran Camille Doncieux ile evlendi. Franco-Prusya savaşından kaçmak için aile Londra’ya taşındı. Fransa’ya döndükten sonra, Seine’de diğer birçok Empresyonist ressamı çeken bir tekne merkezi olan Argenteuil’e yerleştiler. Doğadan çalışmak, Empresyonist hareketin özel bir ayırt edici özelliği ve Monet’in kucakladığı, resimlerinde ışık ve hava koşullarının sürekli değişen etkisini yansıtarak.

1872’de Le Havre’yi ziyaret etti ve burada ‘Bir İzlenim, Gündoğumu’ yaptı. 1874 yılında sergilendiğinde, başlığının bir kısmı, tüm hareketi ‘İzlenimcilik’i etiketlemek için bir eleştirmen tarafından alaycı bir şekilde kullanıldı. Bu sergi şimdi İlk İzlenimci Sergi olarak biliniyor.

Monet’in karısı 1879’da öldü ve en önemli müşterilerinden birinin karısı Alice Hoschedé ve onların çocukları ile birlikte evine yerleşti. 1880’lerde Monet, çeşitli manzaralar çizerek Fransa’yı dolaştı. Yavaş yavaş daha iyi tanınmaya başladı ve hayatının son 30 yılı boyunca İzlenimcilerin en büyüğü olarak kabul edildi.

Yaklaşık 1890’dan itibaren ‘Haystacks’, ‘Rouen Katedrali’ ve ‘Waterlilies’ de dahil olmak üzere bir konunun bir dizi resmini çizmeye başladı. İkincisi, Paris’in kuzey batısında, 1883’ten beri yaşadığı Giverny’deki evinde oluşturulan ayrıntılı bahçede Monet’de boyandı. Bunları tekrar tekrar, en önemlisi Orangerie des Tuileries, Paris Müzesi.

Monet, 5 Aralık 1926’da Giverny’de öldü.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe