Cornelius Van Drebbel kimdir? Cornelius Van Drebbel hayatı ve biyografisi!

1 min read

Drebbel, birçok icadı ilk denizaltıyı içeren Hollandalı bir mucitti.

Cornelius Drebbel 1572’de Hollanda’nın Alkmaar şehrinde doğdu. Temel bir eğitim aldı ve başlangıçta muhtemelen onu simya ile tanıştıran bir ressam ve oymacı Hendrick Goltzius’a atandı. Drebbel, buluşlara giderek daha fazla ilgi duymaya başladı ve ünü büyüdükçe, mahkemede etrafındaki kaşifler, teologlar, ekonomistler ve simyagerleri toplamak isteyen yeni İngiltere Kralı I. James’in dikkatini çekti. Sonuç olarak 1604’te Drebbel’i İngiltere’ye davet etti.

Mahkemedeyken Drebbel bir takım icatlarını gösterdi. En çok zaman, tarih ve mevsimi anlatan ve sütunlar üzerinde bir dünyaya monte edilen sürekli hareket makinesi için ünlüdür. Buluş o kadar ünlendi ki, Kutsal Roma İmparatoru II. Rudolf, Drebbel’i 1610 ve 1619’da Prag’a davet etti. Çalkantılı emperyal politika, onu her iki olayda da tutukladı ve İngiltere’nin serbest bırakılmasını sağlayan kraliyet müdahaleleriydi.

Bu sırada Drebbel, muhtemelen yağlanmış deri ile kaplı, ortada su geçirmez bir kapak, bir dümen ve dört kürek ile, yükseltilmiş ve toplantı taraflarına sahip bir kürek teknesine dayanan denizaltını yapmaya başladı. Kürek koltuklarının altında, borularla dışarıya bağlanan büyük domuz derisi mesaneleri vardı. Boş mesaneleri bağlamak için ip kullanıldı; Dalış için ip çözüldü ve mesane dolduruldu. Mürettebatın yüzeye çıkması için su sıkarak mesaneleri düz bir şekilde ezdi.

Drebbel, her biri bir öncekinden daha büyük iki denizaltı daha inşa etmeye devam etti. Son model altı kürek vardı ve 16 yolcu taşıyabilir. Thames’deki krala ve binlerce Londralıya gösterildi ve 15 fit derinlikte üç saat boyunca batık kalabilir. Drebbel’in hava tedarikini nasıl sürdürdüğü hala bir sır olarak kalıyor.

James öldükten ve Charles I kral olduktan sonra, Drebbel Ordnance Ofisi tarafından işe alındı ​​ve başarısız bir yüzen kuyu (bomba) da dahil olmak üzere Kral için gizli silahlar yaptı. Drebbel 7 Kasım 1633’te Londra’da öldü.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe