Emily Davison kimdir? Emily Davison hayatı ve biyografisi!

1 min read

Davison, Epsom Derby’deki kralın atının önüne atıldıktan sonra ölen militan bir sığınaktı.

Emily Wilding Davison, 11 Ekim 1872’de Londra’nın güneydoğusunda Blackheath’te doğdu. Royal Holloway College’da ve Oxford Üniversitesi’nde eğitim gördü, ancak kadınların o sırada derece almasına izin verilmedi.

1906’da Emmeline Pankhurst tarafından kurulan Kadın Sosyal ve Siyasi Birliği’ne (WSPU) katıldı. Üç yıl sonra öğretmenlik görevinden vazgeçti ve oy hakkı hareketi için tam zamanlı çalışmaya gitti. Halkın rahatsız olmasına yol açan posta kutularını yakmaya kadar değişen eylemlerden sık sık tutuklandı ve birkaç kısa hapis yattı.

1909’da, şansölye David Lloyd George’un taşınmasına taş attıktan sonra Manchester’daki Strangeways Hapishanesinde bir ay ağır çalışmaya mahk wasm edildi. Kendini aç bırakmaya çalıştı ve zorla beslemeye direndi. Davison’un hücresinde kendini bloke etmesiyle öfkeli bir gardiyan, odaya bir hortum soktu ve neredeyse suyla doldurdu. Ancak sonunda kapı kırıldı ve serbest bırakıldı. Daha sonra Strangeways gardiyanlarına dava açtı ve 40 şilin verildi.

1911’de Davison giderek militanlaşmaya başlamıştı. 4 Haziran 1913’te Epsom Derbisinde yer alırken kralın atı önünde koştu. Amacı belirsizdi, ama 8 Haziran’da yaralanmaları nedeniyle çiğnendi ve öldü.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe