Geoffrey Chaucer kimdir? Geoffrey Chaucer hayatı ve biyografisi!

1 min read

Chaucer, en iyi bilinen eseri ‘Canterbury Masalları’ olan İngilizce ilk büyük şair yazardı.

Geoffrey Chaucer 1340 ve 1345 arasında, muhtemelen Londra’da doğdu. Babası müreffeh bir şarap tüccarıydı. Erken yaşamı ve eğitimi hakkında hiçbir ayrıntı bilmiyoruz.

1357’de Edward III’ün üçüncü oğlunun karısı Ulster Kontesi Elizabeth’e bir sayfa oldu. Chaucer, 1359’daki Brittany seferi sırasında Fransızlar tarafından ele geçirildi, ancak kral tarafından fidye aldı. III. Edward daha sonra onu Fransa, Cenova ve Floransa’ya diplomatik görevlerle gönderdi. Seyahatleri onu Dante, Boccaccio ve Froissart gibi yazarların çalışmalarına maruz bıraktı.

1366 civarında Chaucer, kraliçenin evinde bekleyen bir hanımefendi olan Philippa Roet ile evlendi. Üç veya dört çocuğu olduğu düşünülmektedir. Philippa’nın kız kardeşi Katherine Swynford, daha sonra kralın dördüncü oğlu ve Chaucer’in patronu Gaunt John’un üçüncü karısı oldu.

1374 yılında, Chaucer kazançlı Londra geleneklerinin denetçisi olarak atandı. 1386’da Kent için milletvekili seçildi ve aynı zamanda barışın adaleti olarak görev yaptı. 1389’da kraliyet inşaat projelerini denetleyerek kralın eserlerinden memur oldu. Edward III ve halefi Richard II’ye hizmet eden bir dizi başka kraliyet görevinde bulundu.

Chaucer’in ilk büyük eseri, patronu Gaunt’un ilk karısı için bir zarafet olan ‘Düşes Kitabı’ idi. Diğer eserler arasında ‘Foules Parlement’, ‘İyi Kadınların Efsanesi’ ve ‘Troilus ve Criseyde’ bulunmaktadır. 1387’de, en ünlü eseri olan Canterbury Masalları’na başladı, burada farklı bir grup insan zamanını Canterbury’ye hacca geçirmek için hikayeler anlatıyor.

Chaucer, 1400’deki tarihi kayıttan kaybolur ve kısa süre sonra öldüğü düşünülmektedir. Westminster Manastırı’na gömüldü.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe