H. Ross Perot’ın Siyasi Hayatı

1 min read

Her üçüncü parti, büyük partilere ve federal hükümete karşı olan hoşnutsuzluktan yararlanmaya çalışır. Ancak bu duygular yakın tarihte pek az kez 1992 seçimlerindeki kadar güç kazanmıştır. Çok zengin bir Texas’lı olan Perot, ekonomik sağduyu ve parasal sorumluluk konusundaki görüşlerini Amerikan toplumunun yaygın bir kesimine iletme yeteneğine sahipti.

Perot, ülke ileri gelenleriyle alay ederek ve kendi ekonomik görüşlerini herkesin anlayabileceği basit formüllerle anlatarak medyanın ilgisini kolayca çekti. Hep Birlikteyiz adı verilen kampanya örgütünde genellikle gönüllüler çalışıyor ve giderler de kişisel servetinden karşılanıyordu. Pek çok kişi Perot’un zenginliğine tepki göstermek yerine, onun iş yaşamındaki başarısını ve bu sayede kampanyası için bağış peşinde koşmamasının verdiği özgürlüğü övgüyle karşılıyordu.

Perot Temmuzda başkanlık yarışından çekildi. Seçimlerden bir ay önce geri döndü ve 19 milyondan fazla oy aldı.  Bu, bir üçüncü parti adayının o güne değin elde ettiği en yüksek oy sayısıydı ve yüzde olarak ta sadece Roosevelt’in 1912’de elde ettiği başarının gerisinde kalıyordu.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe