Heinrich Himmler kimdir? Heinrich Himmler hayatı ve biyografisi!

1 min read

Himmler, Nazi Almanya’sının en güçlü adamlarından biriydi ve Nazi soykırımının mimarıydı.

Heinrich Himmler 7 Ekim 1900’de bir öğretmenin oğlu olan Münih’te doğdu. Birinci Dünya Savaşı’nın sonunda Alman ordusunda görev yaptı ve sonra tavuk çiftçisi olarak çalışmak da dahil olmak üzere çeşitli işlerde çalıştı. 1920’lerin başında Nazi partisine katıldı ve 1923’teki ‘bira salonu’ kürsüsünde yer aldı. Himmler, 1926-1930 yılları arasında Nazi partisinin propaganda lideri olarak görev yaptı. 1929’da SS başkanı Adolf Hitler’in kişisel koruma ve ertesi yıl Reichstag’a seçildi.

Naziler 1933’te Almanya’da iktidara geldikten sonra, Himmler Münih’te polis başkanı ve Bavyera’da siyasi polis başkanı oldu. Devlet içinde bir devlet kurmak, SS’yi genişletmek ve Nazi partisi içinde özerkliğini ve Almanya’daki egemenliğini kurmak için pozisyonunu kullandı. 1933’te ilk Nazi toplama kampı Dachau’yu kurdu. 1936’ya gelindiğinde, kendisini yeni birleşik bir ulusal polisin başına geçtiği bir pozisyona çevirdi.

Himmler Almanya’da ırksal saflığa takıntılıydı ve Aryan’ın ‘yetiştirme programlarını’ teşvik etti. İkinci Dünya Savaşı’nın patlak vermesi, Himmler’in başka bir ırksal hedefe – Yahudilerin ve diğer ‘alt-insanların’ ortadan kaldırılmasına – izin verdi. Almanya’nın Polonya’yı işgalinden sonra, Himmler’e ülkenin ilhak edilmiş bölgelerinin tam kontrolü verildi. Bir yıl içinde bir milyondan fazla Polonyalı ve 300.000 Yahudi, Alman yerleşimcilerle değiştirilmeye zorlandı. Haziran 1941’de Almanya Sovyetler Birliği’ni işgal ettiğinde Himmler sadece polisi değil, işgal altındaki bölgelerin siyasi yönetimini ve SS’yi toplama kampı sistemini kontrol ederek kontrol etti. 1943’te Hitler iç mekan için Himmler bakanını atadı. Bu görevde, ‘Nihai Çözüm’ü – Avrupa’daki tüm Yahudi halkını yok etme girişimi – yönetti ve zorunlu çalışma sistemini yönetti.

Temmuz 1944’te Hitler’in yaşamına yönelik başarısız girişimden sonra Himmler’in pozisyonu daha da güçlendirildi. Ancak Almanya’nın yenilgisi yaklaştıkça Himmler, Müttefikler ile müzakere etmeye çalıştı. Hitler öfkeliydi ve Himmler’i tüm ofislerinden çıkardı. Almanya’nın teslim olmasının ardından, Himmler sahte bir kimlik altında kaçmaya çalıştı, ancak Müttefikler tarafından yakalandı. 23 Mayıs 1945’te gözaltında intihar etti.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe