IV. George kimdir? IV. George hayatı ve biyografisi!

1 min read

Çözünen yaşam tarzı ve Brighton’daki Kraliyet Köşkü ile ünlü George, 1811’de prens naip ve 1820’de kral oldu.

George, 17 Ağustos 1762’de George III ve Kraliçe Charlotte’un en büyük oğlu olarak doğdu. Hanoverian kralları mirasçıları ile kötü ilişkileri olduğu için kötü şöhretliydi ve George III ve oğlu da istisna değildi. George’un abartılı yaşam tarzı, babasının onu hor görmesine neden oldu. 1785’te George gizlice ve yasa dışı bir şekilde bir Roma Katolikliği olan Maria Fitzherbert ile evlendi. 1795’te, parlamentonun borçlarını ödemesi karşılığında resmi olarak Brunswickli Prenses Caroline ile evlendi. Evlilik bir felaketti ve George katılımdan sonra onu boşanmaya çalıştı. 1811’de George, babasının deli ilan edilmesinden sonra naip oldu. İngiltere ve müttefikleri tarafından 1815’te Napolyon’un son yenilgisinden sonra geçit ve gösteri sevgisini şımartabildi.

George 1820’de kral oldu. 1821’de Hanover’i ziyaret etti ve ertesi yıl İskoçya’ya yaptığı ziyaret 1650’den bu yana ilk İngiliz hükümdarı oldu. Hükümete olan ilgisi ara sıra oldu ve bakanlarıyla çeşitli ilişkilerden zevk aldı. Whig siyasetçilerini gençliğinde kursa da, bu esas olarak babasını rahatsız etmekti ve giderek Tory yanlısı oldu. 1820’den 1827’ye başbakan Liverpool’un Earl’ü ile ilgilendi, ancak 1822’de dışişleri sekreteri ve 1827’de başbakan olan George Canning’i onayladı. 1829’da George, bakanları tarafından, iradesi dışında, Katolik Kurtuluş.

Yetişkin hayatı boyunca George, etkileyici bir sanat koleksiyonu edinen ve mimarları ve tasarımcıları, özellikle de Brighton’ı koruyan önemli bir sanatsal hamileydi. İlk kez 1783’te sahil kasabasını ziyaret etti ve sık sık geri döndü ve 1815’ten itibaren Kraliyet Köşkü’nü Hint ve Çin tarzlarının egzotik bir kombinasyonuyla geliştirdi.

Yaşamının son yıllarında George hükümete çok az dahil oldu ve vaktini Windsor Kalesi’nde inzivaya çekerek geçirdi. 26 Haziran 1830’da öldü. Tek çocuğu Prenses Charlotte 1817’de doğumda öldü, bu yüzden taç IV.William olan kardeşi kardeşine geçti.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe