John Constable kimdir? John Constable hayatı ve biyografisi!

1 min read

Constable, 19. yüzyılın en büyük İngiliz manzara ressamı Joseph Turner ile oldu. En iyi İngiliz kırsalındaki resimleriyle bilinir.

John Constable, 11 Haziran 1776’da müreffeh bir değirmenin oğlu Suffolk’taki Doğu Bergholt’ta doğdu. Dedham Gramer Okulu’nda eğitim gördü, sonra babasının işi için çalıştı. Babasını, 1799’da girdiği Kraliyet Akademisi Okullarında çalışmaya göndermeye ikna etti.

1816’da, Constable babasından büyük bir muhalefetin ardından Maria Bicknell ile evlendi. Tüberkülozdan muzdaripti, bu yüzden kuzey Londra’daki Hampstead’de yaşadılar ve Londra’nın merkezinden daha sağlıklı olduğu düşünülüyordu. 1820’lerin başında, Maria’nın sağlığı için de sık sık Brighton’a ziyarete başladılar.

Constable, resimlerinin mümkün olduğunca doğrudan doğadan gelmesi gerektiğine inanıyordu. Değişen gökyüzünü ve ışığın etkilerini yakalayarak yüzlerce açık petrol çizimi yaptı. Özellikle yerli Suffolk’unda iyi bildiği en mutlu resim yerleriydi. Ayrıca sık sık Salisbury, Brighton ve Hampstead’de resim yaparak Heath üzerindeki bulutlarla ilgili çok sayıda çalışma yaptı.

Maria’nın 1828’deki ölümü Constable için yıkıcıydı ve onu yedi çocuğundan sorumlu tutuyordu. Ertesi yıl Kraliyet Akademisi’nin tam üyeliğine seçildi. Constable, yaşamı boyunca İngiltere’de çok az tanındı, ancak Fransa’da çok daha iyi biliniyordu. 1824’te ‘Hay Wain’ Paris’teki Salon’da altın madalya kazandı ve Constable’ın Fransız Romantik sanatçıları üzerinde derin bir etkisi oldu.

Constable 31 Mart 1837’de Londra’da öldü.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe