Kobe Bryant kimdir? Kobe Bryant Hayatı ve Biyografisi!

2 mins read

Kobe Bean Bryant 23 Ağustos 1978’de Philadelphia, Pennsylvania’da doğdu. Ailesi ona Japonya’da bir şehir adı olan Kobe adını verdi. Eski NBA oyuncusu Joe “Jellybean” Bryant’ın oğludur.

1984’te baba Joe, NBA kariyerini bitirdikten sonra aileyi İtalya’ya götürdü ve İtalya Ligi’nde oynadı. İtalya’da iki atletik ablası Shaya ve Sharia ile birlikte büyüyen Bryant, hem basketbolun hem de futbolun hevesli bir oyuncusu oldu. Aile 1991 yılında Philadelphia’ya döndüğünde, Bryant Merion Lisesi basketbol takımına katıldı ve dört yıl üst üste devlet şampiyonasına katıldı.

İyi notlara ve yüksek SAT puanlarına sahip olmasına rağmen, Bryant doğrudan liseden NBA’ye gitmeye karar verdi. Charlotte Hornets tarafından 1996 NBA’e alındı ve daha sonra Los Angeles Lakers’a takas edildi.

NBA Kariyer ve İstatistikleri

Lakers’la ikinci sezonunda Bryant, 1998 All-Star Game’in başlatıcısı seçildi ve NBA tarihindeki 19 yaşın en genç All-Star’ı oldu. Ayrıca Adidas, Sprite ve diğer üst sponsorlarla uzun yıllara yayılan sponsorluk anlaşmaları imzaladı. Lakers, O’Neal’ın 2004’te ayrılmasından sonra Lakers’te Bryant mükemmel bir performans gösterdi. Ocak 2006’da NBA tarihinin ikinci en yüksek tekli oyunu olan Toronto Raptors’a karşı 81 sayı attı ve o yıl ve bir sonraki skorda ligin lideri oldu.

2008’de Bryant En Değerli Oyuncu seçildi ve ekibini Boston Celtics’e kaybettikleri NBA Finallerine taşıdı. 2009 NBA Finalleri’nde Lakers, Orlando Magic’i yendi ve şampiyon oldular.  Kısa bir süre sonra Bryant, arkadaş ve müzik süperstarı Michael Jackson’ı onurlandırmak için anma törenleri düzenledi.

Bryant hem 2008 hem de 2012 ABD Olimpiyat takımında oynadı ve diğer oyuncu arakdaşları olan Kevin Durant, LeBron James ve Carmelo Anthony ile art arda altın madalya kazandı. Nisan 2013’te yırtılmış Aşil tendonu çektikten sonra Bryant bir daha istediği performansı yakalayamadı ve basketbol kariyeri bitti. Kasım 2015’te sezon sonunda emekli olacağını açıkladı.

13 Nisan 2016’da Bryant, Staples Center’da düzenlenen kariyerinin son oyununda 60 puan kazandı ve Lakers’ı Utah Jazz’a karşı maçı kazandırdı. Maçtan sonra Bryant kalabalığa konuştu. “20 yılın ne kadar hızlı geçtiğine inanamıyorum” dedi. Kobe ve NBA severler için bu maç çok duygusal bir veda oldu. Kasım 2015’te Bryant, Oyuncular Tribünü web sitesinde “Sevgili Basketbol” başlıklı bir şiirle Lakers’tan emekliye ayrıldığını duyurdu.

2017 yılında Kobe Bryant’ın hayatı kısa bir filme çekildi. Tribeca Film Festivali’nde tanıtılan film beş dakika, 20 saniyelik bir yapımdı. Oscar 2018 töreninde Bryant’ın filmi Akademi En İyi Kısa Film dalında kabul edildi.

Temmuz 2003’te Bryant, Colorado’daki 19 yaşındaki bir kadın otel çalışanına bir dizi cinsel saldırı ile suçlandı. Bryant zinadan suçlu olduğunu, ancak tecavüz suçlamasından masum olduğunu söyledi. Bryant aleyhindeki dava 2004 yılında reddedildi.

Emekli olduktan sonra hayır faaliyetleriyle de ilgilenen Kobe, Kobe & Vanessa Bryant Aile Vakfı ile sosyal kurum olan Okul Sonrası Yıldızlar ile ortaklık kurdu. Ayrıca Kobe Basketbol Akademisi adında bir yıllık yaz kampı düzenledi.

Ailesi, Eşi ve Çocukları

Bryant, Nisan 2001’de 19 yaşındaki Vanessa Laine ile evlendi. Çiftin dört kız çocuğu dünyaya geldi. Natalia Diamante, Gianna Maria-Onore, Bianka ve Capri.

Trajik Ölüm

Bryant, 26 Ocak 2020’de Los Angeles’da düşen bir Sikorsky S-76 helikopterin içindeydi. Bryant ve 13 yaşındaki kızı Gianna da dahil olmak üzere dokuz kişi öldü. Helikopter, Orange County’den California’daki Thousands Oaks’a giderken düştü.

Bryant ve kızı 7 Şubat 2020’de özel bir cenaze töreniyle defnedildiler. 24 Şubat’ta Staples Center’daki bir anma töreninde Kobe onurlandırıldı. Türk Hava Yolları’nın reklam çalışmalarında da oynayan Kobe Bryant, Galatasaray kulübünü ziyarerti ile gündme olmuştu. Galatasaray forması ile pozlar vermişti.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe