Leif Erikson kimdir? Leif Erikson hayatı ve biyografisi!

1 min read

Erikson, İzlandalı bir kaşifti ve muhtemelen Christopher Columbus’tan 500 yıl önce Kuzey Amerika’ya ilk Avrupalı ​​ziyaretçiydi.

Leif Erikson (ayrıca Ericsson veya Eiriksson da yazılmıştır) İzlanda’dan sürgün edildikten sonra Grönland’da bir yerleşim kuran Kırmızı Erik’in üç oğlundan ikincisiydi. Leif Erikson’ın hikayesi birkaç farklı destanda kaydedildi, ancak verdikleri hesaplar o kadar farklı ki hayatının ayrıntılarından emin olmak imkansız.

Norveç’i 1000 civarında ziyaret ettiği ve Olaf I tarafından Hıristiyanlığa dönüştürüldüğü ve onu yerleşimcileri dönüştürmek için Grönland’a geri gönderdiği düşünülüyor. Bir hikayede, Grönland’a yaptığı yolculukta, rota dışı yelken açtı ve orada büyüyen bol üzüm ve toprağın genel doğurganlığı nedeniyle ‘Vinland’ olarak adlandırdığı bir yere geldi. Bir diğerinde – Groenlendinga destanı – batıda İzlandalı bir tüccardan bir toprak duydu ve onu bulmaya gitti.

Vinland’ın kesin kimliği belirsizliğini koruyor ve Kuzey Amerika kıyısında çeşitli yerler tespit ediliyor. 1963 yılında arkeologlar, Lefo’nun Vinland tanımına karşılık gelen Kuzey Newfoundland’daki L’Anse aux Meadows’ta Viking tipi bir yerleşim kalıntısı buldular.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe