Mastürbasyon Hakkında Bilinen Yanlışlar ve Efsaneler

1 min read

Masturbasyon kısırlık yapmaz.
İleride sertleşme sorunu yapmaz.
Masturbasyon penis boyunu uzatmaz.
Kızlarda adet düzensizliği yapmaz.
Masturbasyon penis eğriliği yapmaz. Penis bu kadarcık zorlamaları tolere edecek yapıdadır. Penisin yapısı ve dokusu elastikiyetli bir yapıda olduğu için şekli bozukluğu olmaz. Ama aşırı ve çok zorlayıcı masturbasyon da penis kırılır veya yırtılabilir. Bu durumda peniste eğrilik gelişir. Tedavi edilmesi gereken bir durumdur.
Masturbasyon yüzde sivilce yapmaz.Körlük şaşılık masturbasyonla hiç ilgisi olmayan şeylerdir. Büyük ihtimalle büyüklerin çocukları korkutmak için uydurdukları sözlerdir.

Masturbasyon zeka geriliği, hafıza kaybı, boy kısalığı yapmaz. Masturbasyon meni miktarını ve sperm sayısını azaltmaz. Spermleri tüketmez,
Masturbasyon sonunda idrar yapamamak normaldir. Ancak yarım saat 1 saat sonra yapılır.
Çok masturbasyon ereksiyon olmadan boşalmaya neden olabilir.
Sık masturbasyon sonucunda aşırı uyarılma sonucu penis hassas hale gelebilir. Bunun sonucunda da bir nevi erken boşalma şeklinde boşalmaya sebebiyet verebilir.

Masturbasyon bağımlısı her ne kadar bağımlı olsa da çok defa evlenince cinsel hayatı düzene girince bu alışkanlığından kolayca kurtulur.
Bağımlı günlerinden kalan psikolojik sorunları da böylece kaybolur. Ayrıca sertleşme ve erken boşalama gibi sorunlarda yapmaz. Yeter ki kişi bunları takıntı yapmasın.
Masturbasyonla cinsel ilişkiyi karıştırmamak lazımdır. İkisi farklı şeyler. Masturbasyonda erken boşalma olmaz. Daha doğrusu masturbasyon erken boşalma için kıstas değildir. Erken boşalma deyince cinsel ilişkide olan hadiseden bahsedilir. Buda evlenmeden ve cinsel ilişkiye girmeden belli olmaz.

Opr. Dr. Ali Hatay

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe