Parolaları Kolay ve Güvenli Bir Şekilde Nasıl Yönetirsiniz? (Başlangıç ​​Kılavuzu)

5 mins read

Hiç hatırlamanız gereken farklı kullanıcı adı ve şifrelerin sayısı karşısında bunaldığınızı hissettiniz mi?

Son zamanlarda okuyucularımızdan biri, WordPress kullanıcıları için şifreleri yönetmenin en iyi yolunu sordu.

Bu yazıda, en iyi şifre yönetim araçlarıyla Pro gibi şifreleri nasıl kolay ve güvenli bir şekilde yönetebileceğinizi göstereceğiz.

Neden Parola Yöneticisi Kullanmanız Gerekiyor?

Çoğu insan yıllardır sorunsuz bir şekilde birkaç hatırlaması kolay şifre kullanıyor. Bu güvenli DEĞİL.

Büyük web sitelerinde son zamanlarda yapılan bir dizi saldırının kanıtladığı gibi, kötü niyetli bir kullanıcı tüm bu bilgilere erişim sağlarsa, ciddi hasara neden olabilir.

Bu sadece kullanıcılara onları korkutmasını söylediğimiz bir korku hikayesi değil. Bu doğrudur ve her gün dünya çapında yüzlerce insanın başına gelir.

Bu nedenle güvenlik uzmanları ve diğer profesyoneller, kullanıcılara GÜÇLÜ ve BENZERSİZ şifreler kullanmalarını tavsiye eder.

Şimdi muhtemelen iş e-posta hesapları, web barındırma, alan adı kayıt şirketleri , sosyal hesaplar, WordPress yönetici alanı vb. gibi çok sayıda farklı şifre varken hepsini nasıl hatırladığınızı merak ediyorsunuzdur.

Bir şifre yöneticisi uygulamasının devreye girdiği yer burasıdır.

Bir parola yöneticisi, tüm parolalarınızı saklar ve bunları tek bir ana parola kullanarak yönetmenize olanak tanır. Ayrıca, yeni hesaplar oluştururken güçlü parola oluşturmanıza ve ardından bunları bulutta saklamanıza yardımcı olur.

Parola yöneticilerinin en iyi yanı, otomatik doldurma işlevine sahip olmalarıdır. Bu şekilde, zaten hesabınız olan siteler için hiçbir zaman hiçbir şey hatırlamanıza veya herhangi bir şey girmenize gerek kalmaz.

Şifre yöneticisi uygulamanızı tüm cihazlarınızda kullanabilir ve tarayıcınızda saklanan şifreleri kolayca içe aktarabilirsiniz.

İşte piyasadaki en iyi 3 Şifre Yönetim Uygulamasının bir listesi.

1. LastPass

LastPass, piyasadaki en popüler şifre yönetimi uygulamasıdır. LastPass kullanıyoruz ve bunu kullanıcılarımıza önerme konusunda kendimize güveniyoruz. Ücretsiz sürümleri, başlamak için ihtiyacınız olan tüm özelliklere sahiptir. Gelişmiş çok faktörlü seçeneklere ve paylaşım özelliklerine erişmek için ayda yalnızca 3 ABD doları karşılığında premium sürüme yükseltebilirsiniz.

LastPass Windows, Mac, Linux, iPad, iPhone, Android, Windows Phone ve Blackberry cihazlarda kullanılabilir. Bu, hangi cihazı kullanırsanız kullanın LastPass’in orada olacağı ve tüm şifrelerinizi kolayca senkronize edebileceğiniz anlamına gelir.

LastPass, parola kasanızı yönetmek için bir ana parola kullanır ve bu ana parolayı tüm çevrimiçi hesaplarınızın anahtarı haline getirir.

LastPass, LastPass kimlik doğrulama uygulamasıyla ve iş telefonunuzda güvenlik doğrulama kodunu alabileceğiniz Yubikey ve SMS mesajları gibi diğer hizmetlerle çok faktörlü kimlik doğrulamayı kullanmanıza olanak tanır . Bu, bir kişinin parola kasanıza girmek için parolanızı bilmesi ve rastgele oluşturulmuş bir güvenlik koduna erişimi olması gerektiği anlamına gelir.

Herhangi bir nedenle asistanınız veya web geliştiriciniz gibi biriyle parola paylaşmanız gerekiyorsa, LastPass bunu güvenli bir şekilde yapmanıza olanak tanır. Diğer tarafın, paylaşılan şifreleri kullanabilmesi için tarayıcısına LastPass uzantısını yüklemesi gerekecektir.

Parola paylaşma işlevi harika çünkü asistanınız parolanızı asla görmez ve bu nedenle parolayı değiştiremez. Basitçe oturum açabilir ve yapmaları gereken görevleri gerçekleştirebilirler.

2. 1Password

1Password, başka bir popüler şifre yöneticisidir. Çapraz platformdur ve mobil cihazlar için de kullanılabilir. 1Password’ün ücretsiz sürümü yoktur, ancak 14 günlük ücretsiz deneme için kullanılabilir.

1Password Mac, iOS, Windows, Android, Linux ve Chrome OS’de çalışsa da, Apple kullanıcı arayüzüne alışkınsanız kullanıcı arayüzü çok sezgisel olduğu için Apple kullanıcıları arasında popülerliğini kazanmıştır.

1Password’de eksik olan bir özellik, çok faktörlü veya biyometrik kimlik doğrulamadır. Bu, en sık sorulan özelliklerden biridir ve gelecekteki bazı sürümlerde mevcut olma ihtimali yüksektir.

Arkadaşlarınız, aileniz ve iş arkadaşlarınızla parola paylaşma özellikleri sunarlar. Hatta sınırlı paylaşım için misafir davet edebilirsiniz. Tecrübelerimize göre şifre paylaşma özellikleri LastPass kadar kolay değil.

Aile planlarında iki faktörlü kimlik doğrulama ve kullanıcı başına aylık 3,99 dolardan başlayan iş planlarında gelişmiş çok faktörlü kimlik doğrulama sunuyorlar.

3. Dashlane

Dashlane, en iyi şifre yönetimi uygulamaları listemizdeki üçüncü yarışmacıdır. Listedeki diğer uygulamalar gibi Dashlane de masaüstü ve mobil tüm platformlarda kullanılabilir.

Bazı özellikler yalnızca premium kullanıcılar için mevcut olmakla birlikte, tamamen ücretsizdir. Premium plan, yıllık 59,99 ABD Doları karşılığında mevcuttur ve sınırsız yedekleme ve sınırsız cihaz içerir.

Dashlane, çevrimiçi formları doldururken güçlü parolalar oluşturmanıza olanak tanır. Parolalarınızı şifreler ve saklar ve parolaları sizin için otomatik olarak doldurur.

Dashlane, şifreleri arkadaşlarınızla ve iş arkadaşlarınızla paylaşmanıza da olanak tanır.

Dashlane’in ücretsiz sürümü, tüm cihazlarınızdaki şifreleri senkronize etmenize, web’deki şifrelere erişmenize veya yedekleri kaydetmenize izin vermez.

Uzman Seçimi: En İyi Parola Yönetimi uygulaması hangisi?

LastPass, piyasadaki en iyi şifre yönetimi uygulamasıdır. Kolay, güvenli ve uygun maliyetlidir. Ücretsiz versiyonları çok güçlü ve ücretli versiyonları çok uygun.

LastPass’i işletmemizde şifre yönetimi ve paylaşımı için kullanıyoruz.

Çevrimiçi bir işletme işletiyorsanız, LastPass’in sağlam güvenlik özelliklerini takdir edeceksiniz. Ülkeler için kilitleyebilir, iki adımlı kimlik doğrulama ayarlayabilir, ekiplerle güvenli bir şekilde parola paylaşabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

Bu makalenin, parolaları nasıl daha verimli ve güvenli bir şekilde yöneteceğinizi öğrenmenize yardımcı olduğunu umuyoruz. Bir web sitesi sahibi şifreleri, bilgisayar korsanlarına karşı sahip olduğunuz en önemli güvenlik savunmasıdır, bu nedenle her hesap için benzersiz ve güçlü şifreler kullanmaktan ödün verilmemelidir.

Rate this post
Haber Oku
Astroloji