Rembrandt kimdir? Rembrandt hayatı ve biyografisi!

1 min read

Rembrandt, yaşının en büyük Hollandalı ressamıydı ve Avrupa sanatında en önemli figürlerden biri. Hayatı boyunca çizdiği birçok otoportre bize görsel bir otobiyografi sağlıyor.

Rembrandt van Rijn, 15 Temmuz 1606’da bir değirmen sahibinin oğlu Leiden’de doğdu. 1621’de yerel bir ressamla eğitime başladı ve 1624-1625’te Amsterdam’daydı, İtalya’ya giden Pieter Lastman ile çalıştı ve şimdi Rembrandt’ı uluslararası trendlerle tanıştırdı.

Rembrandt, 1631’de kalıcı olarak Amsterdam’a yerleşti ve portre ressamı olarak kuruldu. İlk büyük kamu komisyonlarından biri ‘Dr Tulp’un Anatomi Dersi’ (1632) idi. 1634 yılında iyi bağlanmış Saskia van Uylenburgh ile evlendi. Rembrandt zenginleşti, mitolojik ve dini eserleri ve portreleri boyadı ve çift iyi yaşadı.

Rembrandt’ın en tanınmış resimlerinden biri olan Amsterdam’ın milis şirketlerinden birinin bir grup portresi olan ‘The Night Watch’ 1642’de tamamlandı. Saskia, aynı yıl Rembrandt’ın işindeki zorluklarla çakıştı. Bu, savurganlığı ile birleştiğinde, 1656’da iflas ilan edilmesine neden oldu. Kendi büyük sanat eserleri koleksiyonu da dahil olmak üzere evi ve eşyaları satıldı.

Saskia’nın ölümünden sonra, Rembrandt’ın oğlunun hemşiresi ile bir ilişkisi vardı, ama kavga ettiler ve daha sonra hizmetçisi Hendrickje Stoffels ile bir ilişkiye başladı. Onun için sık sık modellik yapıyordu.

Rembrandt komisyon almaya devam etti ve bu dönemin en büyük tablolarından bazıları ‘Clothmakers Guild’in Sendikaları’ (1662) ve ‘Yahudi Gelin’ (c. 1666). Rembrandt, çizimin yanı sıra resim ve gravürle de ilgileniyordu ve gravürleri yaşamı boyunca uluslararası üne sahipti.

Kariyeri boyunca asistanı olarak görev yapan öğrencileri de cezbetti. Çalışmalarını bazen Rembrandt’ınkinden ayırt etmek zor olabilir.

Rembrandt 4 Ekim 1669’da öldü.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe