Sir Arthur Conan Doyle kimdir? Sir Arthur Conan Doyle hayatı ve biyografisi!

1 min read

Conan Doyle, Sherlock Holmes’un mucidi olarak ünlüdür, ancak yazar, gazeteci ve halk figürü olarak çeşitli bir kariyeri vardı.

Arthur Conan Doyle, 22 Mayıs 1859’da Edinburgh’da müreffeh bir İrlandalı ailede doğdu. Doktor olarak eğitim gördü, 1881’de Edinburgh Üniversitesi’nden mezun oldu. Balina avcılığında bir teknede cerrah ve aynı zamanda Liverpool ve Batı Afrika arasında seyahat eden bir vapurda tıbbi memur olarak çalıştı. Daha sonra İngiliz güney kıyısındaki Portsmouth’a yerleşti ve zamanını tıp ve yazı arasında paylaştı.

Sherlock Holmes ilk kez 1887’de ‘Beeton’un Noel Yılında’ yayınlanan ‘Bir Scarlet Çalışması’nda ilk kez göründü. Başarısı Conan Doyle’u Holmes’la ilgili daha fazla hikaye yazmaya teşvik etti, ancak 1893’te Conan Doyle Holmes’u öldürmeye odaklandı. daha ciddi yazma. Bir kamu saldırısı daha sonra onu Holmes’u diriltmesine neden oldu. Ayrıca, Conan Doyle ‘Kayıp Dünya’ ve çeşitli kurgusal olmayan eserler de dahil olmak üzere bir dizi başka roman yazdı. Bunlar arasında İngiltere’nin şövalye olduğu Boer Savaşı’na katılımını haklı kılan bir broşür ve oğlu, erkek kardeşi ve iki yeğeninin öldürüldüğü Boer Savaşı ve Birinci Dünya Savaşı öyküsü vardı. Conan Doyle parlamento için iki kez başarısız oldu. Daha sonraki yaşamında maneviyatla çok ilgilendi.

Conan Doyle 7 Temmuz 1930’da kalp krizinden öldü.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe