V. Edward kimdir? V. Edward hayatı ve biyografisi!

1 min read

İngiltere Kralı Nisan-Haziran 1483’te, taç giyme töreninden önce Richard III tarafından tahttan indirildi ve muhtemelen öldürüldü.

IV.Edward’ın hayatta kalan en büyük oğlu, Warwick Kontu tarafından tahttan indirildikten sonra babası Hollanda’da kısa sürgünde iken doğdu. IV.Edward tacı geri aldıktan sonra, genç Edward Haziran 1471’de Galler prensi oldu. 1473’te annesi ile Ludlow’a Galler ve Galli Yürüyüşleri’nin hükümdarı olarak gönderildi ve babasının geri kalanının çoğunda orada kaldı. saltanat.

IV. Edward’ın 1483 Nisan’ında ölümü üzerine Edward, 12 yaşında kral oldu. Amcası Richard, Gloucester Dükü, koruyucu olarak atandı. Gloucester ve Edward V’e hükmeden Woodville soyluları arasındaki çatışma, kısa süre sonra dükü Woodvilles’ı tutuklamaya ve Edward ve küçük kardeşi Richard’a sahip olmaya yönlendirdi. İki prens, Londra Kulesi’nde, daha sonra kraliyet ikametgahı ve bir hapishane idi.

Edward V’nin kısa saltanatı, parlamentonun Gloucester’in Edward IV’ün evliliğinin geçersiz olduğu ve çocuklarının gayri meşru olduğu iddiasını kabul ettiği 26 Haziran’da sona erdi. Gloucester Richard III’ü ilan etti ve kısa süre sonra iki prens Kule’den kayboldu. Ağustos 1483’te Richard’ın ajanları tarafından öldürülmüş olmaları mümkündür, ancak suçun sorumluluğu Buckingham Dükü Henry Stafford ve Richard’ın halefi Henry VII’ye atfedilmiştir. Kule’de 1674’te bulunan iskeletlerin Edward ve kardeşininkiler olduğu düşünülmektedir.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe