VIII. Edward kimdir? VIII. Edward hayatı ve biyografisi!

1 min read

Gönüllü olarak feragat eden tek İngiliz egemenliği olan Edward, 1936’da Amerikan boşanmış Wallis Simpson ile evlenmek için istifa etti. Bir yıldan az bir süredir kraldı.

Edward, 23 Haziran 1894’te York Dükünün en büyük çocuğu Richmond, Surrey’de doğdu. Ailesinde her zaman birçok orta isimden biri olan David olarak biliniyordu. 1910’da Edward’ın babası George V ve Galler prensi Edward oldu. Aktif hizmeti görmesine izin verilmemesine rağmen Birinci Dünya Savaşı’nda Grenadier Muhafızlarına katıldı. 1920’ler boyunca Edward, özellikle imparatorlukta, babasını temsil eden kapsamlı yabancı turlar yaptı. Bu turlar, Edward’ın 1930’ların başlarındaki ekonomik bunalım sırasında İngiltere’deki yüksek işsizlik ve yoksunluk alanlarına yaptığı ziyaretlerle birlikte Edward’ı çok popüler hale getirdi.

Edward, 1920’lerde bir dizi evli kadınla ilişki kurdu, ancak daha sonra Amerikalı bir işadamı karısı Wallis Simpson ile tanıştı ve aşık oldu. Ocak 1936’da George V öldü ve Edward kral oldu. Ekim ayında Wallis Simpson’a kocasından boşanma izni verildi ve yeni kralın, İngiltere Kilisesi başkanı olarak Edward’ın yapması gerektiğine inanmayan danışmanlarının çoğunun tavsiyesine rağmen onunla evlenmek istediği anlaşıldı. boşanmış bir kadınla evlenmek. Bir çözüm bulma girişimleri başarısız oldu ve böylece 10 Aralık’ta Edward bir aşağılama aracı imzaladı. Ertesi gün, ulusa ve eylemlerini açıklama imparatorluğuna yayın yaptıktan sonra Avrupa’ya gitti. Edward’ın kardeşi VI. George oldu.

Haziran 1937’de Edward Wallis Simpson ile evlendi ve çifte Windsor Dükü ve Düşesi ünvanları verildi. Sonraki iki yıl boyunca çoğunlukla Fransa’da yaşıyorlardı. 1937’de Almanya’yı ziyaret ettiklerinde Adolf Hitler ile tartışmalı bir toplantı yaptılar. Savaşın başlamasından sonra Edward, Bahamalar valisi olarak atandı. Düşmanla birlikte Fransa’ya döndüklerinde savaşın sonuna kadar bu görevde kaldı.

Ömrünün geri kalan yıllarında, aile üyelerinin cenazelerine katılmak için Dük sadece İngiltere’ye kısa ziyaretler gerçekleştirdi ve dük ile ailesi arasında çok acı olmaya devam etti. Edward 28 Mayıs 1972’de Paris’te boğaz kanserinden öldü ve Windsor yakınlarında gömüldü.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe