William Blake kimdir? William Blake hayatı ve biyografisi!

1 min read

Çılgınca ve akranları tarafından büyük ölçüde göz ardı edilen vizyoner şair ve oymacı William Blake, şimdi İngiliz edebiyatına ve sanatına en büyük katkıda bulunanlar arasında tanınmaktadır.

Yaşamının çoğunu yaşadığı Londra Soho’da doğdu ve her ikisi de Dissenters’ın daha hos ve karısının oğluydu. Blake’in ilk tutkuları şiirle değil, resimle ve 14 yaşındayken, çizim okuluna gittikten sonra gravürcüsü James Basire’a atandı. Yedi yıllık görev süresi bittikten sonra Blake, Kraliyet Akademisi’nde eğitim gördü, ancak cumhurbaşkanı Sir Joshua Reynolds’un estetik doktrinlerini sorguladığı biliniyor ve orada kaldığı süre kısaydı. Bununla birlikte, çalışmaları onu etkilemiş olabilecek akademisyenler John Flaxman ve Henry Fuseli ile arkadaşlıklar sağladı.

1784’te bir matbaa kurdu, ancak birkaç yıl içinde iş akın etti ve hayatının geri kalanı boyunca Blake, gravürcü ve çizer olarak bir yaşamı ekledi. 1782’de evlendiği karısı Catharine sadık ve gayretli kaldı ve bugün hatırlandığı aydınlatılmış şiirini basmasına yardım etti.

1789’da şarkı sözlerinin en nezaketi olan Masumiyet Şarkılarını yayınladı, ancak koleksiyonu yetişkin yolsuzluğu ve baskısının derin bir ifadesini içeren Deneyim Şarkıları izledi. Uzun çalışma listesi, amansız enerjiyi ve sürüşü gösteriyor. Bilinen en karmaşık yazarlardan biri olarak, kariyerini özetlemek imkansız – aşırı uçların bir kombinasyonuydu. Medeniyet vizyonu kaçınılmaz olarak kaotik ve çelişkili olarak dönemin siyasi kargaşasını yansıtıyor. Sadece geçmişe baktığımızda, çalışmalarını takdir etmeye başlayabiliriz ve karmaşık ve aldatıcı kaynaklarını çözebiliriz.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe