WordPress Çocuk Teması Nedir? Artıları, Eksileri ve Daha Fazlası!

5 mins read

Bir WordPress alt temasının ne olduğunu ve bir tane kullanmanız gerekip gerekmediğini merak ediyor musunuz?

WordPress alt temaları, kullanıcıların ve geliştiricilerin WordPress sitelerini daha hızlı özelleştirmesine olanak tanır. Ancak, dikkate almak isteyebileceğiniz kendi avantajları ve dezavantajları ile birlikte gelirler.

Bu makalede, bir WordPress alt temasının ne olduğunu açıklayacağız ve bir WordPress alt teması kullanıp kullanmamaya karar vermenize yardımcı olacağız.

WordPress’te Çocuk Teması Nedir?

Alt tema, ana tema olan başka bir WordPress temasının işlevselliğini, özelliklerini ve stilini devralan bir WordPress temasıdır. Ardından, ana temada herhangi bir değişiklik yapmadan alt temayı özelleştirebilirsiniz.

Bir alt tema oluşturmak, style.css ve function.php olmak üzere iki dosya içeren yeni bir klasör oluşturmak kadar basit olabilir. Ayrıca oldukça karmaşık hale gelebilirler ve ana tema kadar ve hatta daha fazla şablon dosyasına sahip olabilirler.

Bir alt tema oluşturmanın ilk adımı, iyi bir ana tema seçmektir. Görünüm ve işlevsellik olarak hedeflerinize yakın olanı seçmeyi hedeflemelisiniz, böylece sadece birkaç değişiklik yapmanız yeterli olacaktır.

Herhangi bir WordPress temasını ana tema olarak kullanabilirsiniz, ancak bazı temalar diğerlerinden daha uygundur. Örneğin, tema çerçeveleri mükemmel ana temalar oluşturur. Bir temanın temel işlevlerini içerirler, ancak stili içermezler.

Bu tema çerçeveleri, tasarımcıların ve geliştiricilerin, aynı işlevlerin çoğunu yeniden yazmak zorunda kalmadan, farklı şekilde tasarlanmış birçok farklı alt temayı kolayca oluşturmasına olanak tanır.

Neden bir WordPress Çocuk Teması Kullanmalısınız?

Bir alt tema kullanmak, WordPress web sitenizi özelleştirmenin hızlı ve etkili bir yoludur . Tasarımcılar ve geliştiriciler, geliştirmelerini hızlandırmak için bunları kullanır.

İyi bir ana tema seçerseniz, bir WordPress sitesi oluşturmak için gereken süreyi önemli ölçüde azaltabilirsiniz. Tema çerçeveleri, çok sayıda işlevsellik sundukları ve özelleştirilmeleri kolay olduğu için iyi bir başlangıç ​​noktasıdır.

Alt temalar, temalarınızı güncel tutmayı da kolaylaştırır. Bu, WordPress’in ilk günlerinde ciddi bir sorundu.

Normalde, bir WordPress temasını güncellediğinizde tüm özelleştirmelerinizi kaybedersiniz. Ancak bir alt tema kullandığınızda, özelleştirmeleriniz alt temada saklanır ve üst temayı güncellediğinizde kaybolmaz.

WordPress Alt Temalarını Kullanmanın Artıları ve Eksileri

Çoğu şey gibi, bir WordPress alt teması kullanmanın avantajları ve dezavantajları vardır. Önce avantajlarına bir göz atalım.

Avantajlar

  • Güvenli Güncellemeler: Ana temayı asla değiştirmediğiniz için, yeni bir sürüm geldiğinde güvenle güncelleyebilirsiniz. Tüm özelleştirmeleriniz alt temaya kaydedilir.
  • Genişletilmesi Kolay: Güçlü bir tema çerçevesi üzerine kurulu bir alt tema, çok fazla kod yazmadan büyük ölçüde esneklik sağlar. Yalnızca özelleştirmek istediğiniz şablon dosyalarını ve işlevlerini değiştirmeniz gerekir.
  • Fallback Safe: Tam bir tema oluşturduğunuzda, olası her senaryoyu düşünmeniz gerekir. Bir alt temada bir şey için kodlama yapmadığınızda, ana temanın işlevi, geri dönüş seçeneği olarak kullanılabilir.

Dezavantajları

  • Öğrenme Eğrisi: Özellikle kendi kancaları ve filtreleri olan sağlam bir çerçeve seçtiğinizde, ana temayı öğrenmek için zaman ayırmanız gerekir. Ancak bu dezavantaj geçicidir. Ana temayı öğrendikten sonra, çok kısa sürede özel web siteleri oluşturabileceksiniz.
  • Ana Temaya Bağımlılık: Ana temanın geliştiricisi temayı terk edebilir veya ihtiyacınız olan bir özelliği bırakabilir. Bununla birlikte, Genesis gibi saygın tema çerçevelerinin arkasında istikrarlı bir iş vardır ve çoğu WordPress teması açık kaynak olduğundan, terk edilmiş olsalar bile bunları kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bir alt tema kullanmanın artıları ve eksileri, ana tema olarak kullandığınız temaya da bağlı olacaktır, o yüzden şimdi buna bir göz atalım.

İyi Bir Ana Tema Seçmenin Önemi

Çok fazla işlevsellik sunmayan bir ana tema seçme hatasını yapan yeni başlayanlardan sık sık duyuyoruz. Ana tema dosyalarının çoğunu geçersiz kılmak zorunda kalıyorlar.

Bu yüzden baştan doğru temayı seçmek önemlidir.

Diyelim ki bir ana tema seçtiniz ve altbilginin görünüşünü beğenmediğinize karar verdiniz. Böylece yeni bir footer.php dosyası oluşturuyorsunuz. Sonra başlığın görünüşünü beğenmediğinize karar veriyorsunuz ve yeni bir header.php dosyası oluşturuyorsunuz.

Çok geçmeden bu temayı ana tema olarak kullanmamanız gerektiği anlaşılır. Bunun yerine, kendi özel temanıza dönüştürdüğünüz bir başlangıç ​​teması olarak kullanabilirsiniz .

Başka bir seçenek de, ihtiyacınıza çok daha yakın başka bir tema seçmek olabilir, böylece alt temanızda çok fazla değişiklik yapmak zorunda kalmazsınız.

Bir WordPress Çocuk Teması Kullanmalı Mısınız?

Kendi WordPress temalarınızı oluşturmayı öğrenen bir geliştiriciyseniz, geliştirme sürenizi azaltmak için bir alt tema kullanabilirsiniz.

Geliştiricilerin kaliteli temalar oluştururken iş akışlarını düzene koymaları gerekir. Bir çocuk teması oluşturmak genellikle bunu başarmanıza yardımcı olur.

Oluşturduğumuz sitelerin çoğu Genesis Tema Çerçevesinin alt temalarıdır. Ancak bazı durumlarda, örneğin bir projenin çok karmaşık veya çok basit olduğu durumlarda olduğu gibi, bağımsız bir özel WordPress teması oluşturuyoruz.

Bir kullanıcıysanız, alt temaları yalnızca temanızın function.php dosyasına sürekli olarak yeni işlevler eklediğinizi veya stil.css dosyasını sürekli olarak değiştirdiğinizi düşünüyorsanız öneririz.

Bir WordPress buluşma konuşması sırasında üyelerden biri bize özel stiller eklemek için en iyi çözümü sordu. Bir alt tema mı yoksa özel bir CSS eklentisi mi kullanmanın daha iyi olduğunu merak ettiler.

Bunun cevabı, teknoloji konusunda ne kadar bilgili ve rahat olduğunuza bağlıdır. Ayrıca kaç tane özelleştirme yaptığınıza da bağlıdır.

Özel bir CSS eklentisi, yalnızca birkaç öğenin stillerini değiştirirseniz iyi çalışır. Ancak, örneğin tüm renk düzenini değiştirdiğinizi fark ederseniz, kesinlikle bir çocuk teması kullanmayı düşünmelisiniz.

Rate this post
Haber Oku
Astroloji