WordPress Tema Çerçevesi Nedir?

3 mins read

WordPress tema çerçevesinin ne olduğunu ve bir tane kullanmanız gerekip gerekmediğini merak ediyor musunuz?

WordPress tema çerçeveleri, geliştiricilerin güzel alt temaları daha hızlı oluşturmasına yardımcı olur. Ancak, dikkate almak isteyebileceğiniz kendi avantajları ve dezavantajları ile birlikte gelirler.

Bu yazıda, bir WordPress tema çerçevesinin tam olarak ne olduğunu açıklayacağız. Ayrıca farklı türde tema çerçevelerini açıklayacağız, bunları kullanmanın artılarını ve eksilerini gözden geçireceğiz ve ardından favori tema çerçevelerimizi paylaşacağız.

WordPress Tema Çerçevesi Nedir?

Bir WordPress tema çerçevesi, bir tür ‘ana tema’dır. Bir temanın temel işlevlerini içerir, ancak stili içermez. Web sitesinin nasıl görüneceğini belirleyen bir ‘alt tema’ ile bir tema çerçevesinin yüklenmesi gerekir.

Tüm kodu tek bir temaya dahil etmek yerine neden bir temayı ‘ana’ ve ‘alt’ temalara bölelim?

Geliştiriciler, birçok farklı tema için aynı kodun çoğunu yeniden kullanmalarına izin verdiği için tema çerçevelerini kullanmayı sever. Aynı işlevlerin çoğunu yeniden yazmak zorunda kalmadan, farklı şekilde tasarlanmış birçok farklı alt temayı kolayca oluşturabilirler.

Bunun nedeni, alt temaların, tema çerçevesinin tüm işlevlerini devralmasıdır.

Görüyorsunuz, WordPress’in ilk günlerinde, WordPress temalarının geliştirilme ve sürdürülme şekliyle ilgili bazı önemli sorunlar vardı.

Büyük bir sorun, WordPress temalarını, temaya kullanıcılar tarafından eklenen özel kodu kaybetmeden güncellemenin iyi bir yolu olmamasıydı .

Ayrıca, çerçeveler ortaya çıkmadan önce, geliştiricilerin aynı kodu yeniden kullanabilmelerinin tek yolu, onu tüm temalarına kopyalayıp yapıştırmaktı.

Bu bir WordPress güvenlik endişesi yarattı. Örneğin, bir temada bir güvenlik açığı varsa, aynı kodu temel alan diğer tüm temalara bir yama uygulamanın hızlı bir yolu yoktu.

Bu sorunu çözmek için WordPress çekirdek ekibi ve topluluğu, ebeveyn ve alt temalar geliştirdi.

Çerçevelerle, alt temanın sahip olduğu hiçbir şeyi değiştirmeden bir güncellemeyi göndermek son derece kolaydır. Bu yöntem, görünüşünü değiştirmeden sitenizin “çerçevesini” güçlü tutmanıza olanak tanır.

Tema Çerçevelerini Kullanmanın Artıları ve Eksileri Nelerdir?

Sitenizde bir WordPress tema çerçevesi kullanmanın birkaç avantajı ve dezavantajı vardır. İkisine de bir göz atalım.

Avantajlar

  • Topluluk – En popüler tema çerçevelerinin arkasında büyük bir topluluk vardır. Bu, destek sorularınızın yanıtlanmasını çok daha kolay hale getirir.
  • Yerleşik işlevsellik – Tema çerçeveleri genellikle yerleşik widget’lar, bloklar ve diğer özelliklerle birlikte gelir.
  • Kod Kalitesi – Tema çerçeveleri genellikle meslektaşlar tarafından gözden geçirilir, bu nedenle tüm en iyi uygulamaları takip etme olasılıkları çok daha yüksektir.
  • Yükseltmeler – Herhangi bir stil özelleştirmesini kaybetmeden yükseltme yeteneği harika bir artı.

Dezavantajları

  • Gereksiz Kod – Çerçeveler genellikle kullanamayacağınız tonlarca yerleşik işlevsellik ile birlikte gelir. Ancak çerçeve iyi kodlanmışsa, bu sitenizi hiç etkilememelidir.
  • Çerçeve Sınırlamaları – Genellikle çerçevelerin sınırlamaları vardır. Sitenizi yoğun bir şekilde özelleştirmek istiyorsanız, çekirdek dosyaları geçersiz kılmanız gerekebilir.
  • Fiyat – Çoğu tema çerçevesi ücretsiz değildir. Güncelleme ve destek almak için bir kerelik veya yıllık bir ücret vardır.

Bir Tema Çerçevesi Kullanmalı mısınız?

Kendi WordPress temalarınızı oluşturmayı öğrenen bir geliştiriciyseniz, geliştirme sürenizi azaltmak için bir tema çerçevesi kullanabilirsiniz.

Öte yandan, küçük bir işletmeyseniz, web sitenizde kullanmak için bir tema çerçevesi ve alt tema satın alabilirsiniz. Çoğu zaman, bir tema çerçevesi satın almak, aynı anda birçok farklı alt temaya erişmenizi sağlar.

Örneğin, Genesis, farklı endüstriler için kullanabileceğiniz ve kendi ihtiyaçlarınıza göre kolayca özelleştirebileceğiniz mükemmel alt temalara sahiptir.

Siteniz için bir çerçeve kullanmanın bir başka avantajı da, onu kullanmayı öğrendikten sonra, tamamen yeni bir tema veya çerçeve öğrenmek zorunda kalmadan tasarımları kolayca değiştirebilmenizdir.

Rate this post
Haber Oku
Astroloji