Zaryadye Parkı Rusya

1 min read

“Bulvar Halkası” adı verilen bölgede inşa edilen ilk park olma özelliğine sahip Zaryadye, Moskova’nın yeni kültürel lokomotifi ve Kremlin çevresindeki yaya yolları ağının ana bağlantı noktasıdır. Zaryadye, sadece bir kamusal alan değil, aynı zamanda Rusya’nın farklı köşelerinden getirilen çok sayıda bitkiye ev sahipliği yapan gerçek bir botanik müzesidir.

Zaryadye Parkı’ndaki “Buz Mağarası”, ziyaretçilere içerisindeki son derece küçük boyutlardaki kristallerin güzelliğinin keyfini çıkarma, Kuzey bölgelerin doğasının derinliğini ve ihtişamını hissetme imkânı sunmaktadır. 750 metrekarelik bu güzel buzlu alanı oluşturmak için 14 kilometrelik kavisli metal borular üzerinde yaklaşık 70 ton dondurulmuştur. Mağaraya, insanlarda bir an için kutup istasyonunda bulunma hissi uyandıran bir kapıdan girilmektedir. Mağaranın içinin tamamı, ışık diyotlarıyla aydınla lan kırağı ve buzla kaplıdır. Mağaranın içerisinde sıcaklık, tüm yıl boyunca -4 ile -9 derece arasında tutulmaktadır.

“Zaryadye” Parkı’ndaki önemli cazibe noktalarından biri de, nehrin üzerindeki seyir terası “Paryaşiy (süzülen) Köprüsü”dür. Burası, parkı nehre bağlayan son derece zor bir mühendislik yapısıdır. Köprünün 70 metrelik bölümü, altında hiçbir mesnet ve destekleyici yapı bulunmadan nehrin üzerinde yer alırken bu bölüm, kıyı şeridinin ve Moskova Nehri’nin 15 metre üstünde uzanmaktadır. Toplam uzunluğu 244.4 metre olan köprüden Kremlin’in, Moskova Nehri kıyısının ve parkın panoramik manzarasını keyifle izleyebilirsiniz.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe